nieuws

Eetcafé Cloos viert mosselseizoen met ‘grootste mosselpan ter wereld’

Café 1141

Eetcafé Cloos in Den Haag vierde donderdag 27 juli het nieuwe mosselseizoen met ‘de grootste mosselpan ter wereld’. Chef-kok Bert van der Ham bereidde de mosselen buiten op het terras in een pan met een diameter van twee meter.

Eetcafé Cloos viert mosselseizoen met ‘grootste mosselpan ter wereld’
(c) Tess Fluit

Ter ere van deze speciale thema-avond kregen de gasten een traditioneel mosselpannetje geserveerd met een zakje frites en salade. De nieuwe vangst werd goed ontvangen onder het genot van live muziek en een authentieke visserssfeer compleet met vlaggetjes en viskramen. Hiermee haalde Cloos voor één avond het echte havengevoel naar het Plein. Eetcafé Cloos Den Haag heeft plannen om de komende periode vaker ‘specials’ te organiseren op donderdag.

Bert van der Ham, chef-kok van Cloos Den Haag, blikt terug op een geslaagde avond: ‘Het terras zat lekker vol én de inhoud van de gigantische pan is helemaal opgegaan. De nieuwe mosselen zijn dus goed ontvangen. Ik vond het ook onwijs leuk om eens op het terras te mogen koken in plaats van in de keuken. Die interactie met de gasten heb ik niet iedere dag. Dit smaakt zeker naar meer, daarom gaan we de komende periode vaker speciale avonden organiseren, bijvoorbeeld een salsa-avond of een ‘Gin & Oester Night’, aldus Van der Ham.

Eetcafé Cloos Den Haag

Cloos Den Haag is gevestigd middenin het historisch centrum van Den Haag aan het Plein. Het biedt een grand café, à-la-carterestaurant, een bar, een danscafé en een verwarmd terras. Eetcafé Cloos Den Haag is grotendeels Italiaans/Mediterraans georiënteerd, biedt naast een uitgebreide lunchkaart ook een à-la-cartemenu voor het diner en heeft een ruim assortiment aan wijnen en bieren. De drankenkaart wordt gecomplementeerd met een rijkelijk gevulde etagère; de zogeheten ‘high wine’ en ‘high beer’. Iedere vrijdag- en zaterdagavond transformeert Cloos in een danscafé en is dan geopend tot 03:00u.

Reageer op dit artikel