nieuws

Terras Top 100-winnaar Brasserie Staverden: hectische week

Café 4592

Dat er wat op ze af zou komen, daar was Brasserie Staverden al voor ‘gewaarschuwd’. De winst van de Terras Top 100 maakt traditioneel veel los bij gasten, personeel, media en leveranciers. Maar de massaliteit verraste mede-eigenaar Katherine Haklander-Timmers toch nog wel.

Terras Top 100-winnaar Brasserie Staverden: hectische week
Katherine Haklander-Timmers, geflankeerd door compagnon Ingrid Kok en bedrijfsleider Christopher Waaijer.

De eerste verrassing zat ‘m sowieso maandag 3 juli in de winst. ‘Wij hadden er op geen enkele manier rekening mee gehouden dat we zouden winnen’, vertelt mede-eigenaar Katherine Haklander-Timmers. ‘Wij hoopten op een top-3-notering om daarvan te leren en dan door te stoten naar de nummer 1. Dus toen we hoorden dat wij de winnaar waren van de Terras Top 100 2017, overviel ons dat behoorlijk.

Inspiratie opdoen bij voorganger

Het werd nog een flink feest de avond na de uitreiking in Roosendaal. Haklander-Timmers: ‘Sowieso in eerste instantie al bij Het Hooihuis zelf, waar de uitreiking plaatsvond. Zo’n geweldige locatie in combinatie met zo’n mooi evenement. We hebben er inspiratie opgedaan voor ons eigen terras en daarnaast natuurlijk veel ondernemers gesproken en op die manier ons licht opgestoken.’

Lees ook: Het Hooihuis over Brasserie Staverden

Interviews en media-aandacht

De dag na de winst was er een ‘bescheiden feestje’ bij Brasserie Staverden zelf. ‘Er komt nog wel een groter feest, dat doen we traditioneel aan het einde van het terrasseizoen. Maar afgelopen

Terras Top 100 2017

De winnaars van de Terras Top 100 2017, Brasserie Staverden in Staverden, met de winnaars van 2016, Het Hooihuis in Roosendaal.

dinsdag was er al taart en een kleine samenkomst.’ Ook was er de nodige media-aandacht. ‘Radio’s, kranten, regionaal en landelijk. Er kwam behoorlijk wat media op ons af. We hebben veel interviews gegeven.’

Lees ook: ‘Omzetstijging en volle bak na winst’

Petit fours met Terras Top 100-logo

Maar ook gasten en leveranciers lieten zich niet onbetuigd. ‘Het weer was goed de afgelopen tijd, dus er kwamen al aardig wat gasten. Van hen veel reacties mogen ontvangen.’ Ook Brasserie Staverden is inmiddels een traditionele bloemenzee, vertelt Haklander Timmers. ‘En daarnaast nog een leuk cadeau van een aantal leveranciers gezamenlijk: de komende weken petit fours met ons logo én dat van de Terras Top 100 voor al onze gasten.’

Reageer op dit artikel