nieuws

Waalwijk krijgt eigen stadsbrouwerij Sint Crispijn

Café 2350

Een eigen stadsbrouwerij voor Waalwijk. Brouwerij Sint Crispijn gaat het oude graanpakhuis op het voormalige ISCO-terrein inrichten tot een brouwerij met een hip proeflokaal waar bezoekers het bierbrouwen kunnen zien, ruiken en proeven.

Waalwijk krijgt eigen stadsbrouwerij Sint Crispijn

Het wordt een place to be met de mogelijkheid voor een proeverij, rondleiding of een vrijdagmiddagborrel. Sint Crispijn gaat de speciaal- en seizoenbieren verkopen aan de horeca, slijterijen maar ook direct aan de consument.

Financiering

De financiering om het oude graanpakhuis in te richten tot een bierbrouwerij met een proeflokaal, is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfundcampagne via Collin Crowdfund. 70% van de lening aanvraag was al in de pré-publicatie van de crowdfund campagne volgeschreven door de innercrowd.

Ontmoetingsplek

‘Wij willen Waalwijk weer een brouwerij geven waar mensen zich thuis voelen en waar gemoedelijkheid voorop staat,’ vertellen Gillian en Annemieke, eigenaren van Sint Crispijn enthousiast. ‘De slogan van Sint Crispijn is dan ook: ‘Het leven is Fijn, drink Sint Crispijn. Wij streven er naar om een actieve, eigentijdse brouwerij te zijn die een verzameling aan speciaal- en seizoenbieren brouwt voor het hedendaagse genieten. Het doel is om eerlijk, ambachtelijk en smaakvol bier te maken. Niet té gek, maar wel spannend, avontuurlijk en verrassend.’

Hotspot

Sint Crispijn wil haar bier in heel Brabant gaan verkopen en tevens met haar stadsbrouwerij in Waalwijk ‘the place to be zijn’ voor de bierliefhebber. ‘Hier ligt een kans om iets moois te creëren wat in onze ogen een trekpleister van de gemeente Waalwijk kan worden. De locatie van deze stadsbrouwerij is het oude pakhuis op het oude ISCO-terrein. Het voormalig ISCO-terrein zit in een herontwikkeling en gaat de ‘hotspot’ van Waalwijk worden.

Naast de verkoop aan consumenten gaat Sint Crispijn ook bier verkopen aan groothandels, horeca en slijterijen. Ook het brouwen voor derden partijen is zeer gewild. Sint Crispijn gaat de overcapaciteit gebruiken om bier voor derden te brouwen.

Crowdfundcampagne

De financiering voor de inrichting van de bierbrouwerij Sint Crispijn is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfund campagne. De lening aanvraag van € 55.000 is volgeschreven door 60 investeerders.

Reageer op dit artikel