nieuws

ACM akkoord met overnamedeal Sligro en Heineken

Café 1959

De Autoriteit Consument & Markt is akkoord met de overname door Sligro van de groothandelsactiviteiten van Heineken. Dat laten de partijen middels een persbericht weten. Met de deail zal Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor de brouwer gaat uitvoeren

ACM akkoord met overnamedeal Sligro en Heineken

In een summier persbericht kondigen Heineken en Sligro de goedkeuring aan. ‘Wij hebben kennisgenomen van de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de overname door Sligro van de groothandelsactiviteiten van Heineken. Dit is een belangrijke stap in de richting van afronding van de transactie. Deze is voorzien in de loop van het vierde kwartaal van dit jaar.’

‘One Stop Shop’ voor horecaklanten

Als gevolg van deze beoogde samenwerking zal Sligro de logistieke activiteiten van de brouwer voor de Nederlandse horeca gaan uitvoeren. Dit betekent dat Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor de Sligro deal met Heinekenbrouwer gaat uitvoeren.Hiermee ontstaat een ‘one stop shop’ voor alle drank, food- en non food-bestellingen voor de horecaklanten. De uitzondering hierop is het leveren van tankbier, dat blijft de brouwer zelf doen.

Geen gevolgen voor medewerkers Heineken

In juli van dit jaar lieten beide partijen ook weten dat de overname geen gevolgen heeft voor de medewerkers. De 220 vaste medewerkers houden hun baan. Uitzendkrachten die de afgelopen tijd veel voor Heineken hebben gewerkt, krijgen de garantie dat Sligro ze als eerste oproept als er mensen nodig zijn.

Reageer op dit artikel