nieuws

Buurtbewoners openen café-restaurant in Amsterdam

Café 4874

Aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West is in een half jaar tijd een nieuw café-restaurant verrezen. De zaak is tot stand gekomen in samenwerking met de buurt, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het café restaurant krijgt de naam Hotel Buiten en opent zondag 8 oktober haar deuren.

Buurtbewoners openen café-restaurant in Amsterdam

Wat begon als een klein bewonersinitiatief wordt inmiddels gedragen door een breed publiek. Bijna 180 financierders hebben met crowdfunding bijgedragen aan de nieuwbouw van het café-restaurant. Daarnaast hebben veel bewoners hun handen uit de mouwen gestoken op klusdagen voor vrijwilligers.

Café-restaurant met binding

‘Hotel Buiten is nu al een plek waar vele omwonenden zich verbonden mee voelen. Waarvan ze kunnen zeggen ‘deze tegels heb ik gelegd’, aldus initiatiefnemer Jeroen Jonkers. Ook was er steun onder leveranciers voor dit project. ‘We kregen korting op materialen en diensten omdat we zo enthousiast vertelden over dit project.’

Duurzaam op vele vlakken

Hotel Buiten werkt met seizoensproducten die regionaal worden geproduceerd. Met de eigen moestuin wordt een bijdrage geleverd cafe-restaurant hotel buitenaan het verkleinen van de afstand van grond tot mond. Het interieur volgt dezelfde filosofie. Afgedankt en gered voor een tweede leven. Zo worden tractor binnenbanden voor de bekleding van de stoelen gebruikt en kabelhaspelhout voor de buitenbank. Om deze samenwerking te vieren tapt op zondag 8 oktober stadsdeelbestuurder Ronald Mauer de eerste biertjes van het nieuwe café-restaurant. Ook zijn er diverse optredens, vanaf 15.00 uur.

Reageer op dit artikel