nieuws

Laurens Meyer: nieuwe baas Burger King wil 100 tot 200 locaties

Café 1818

Laurens Meyer, de nieuwe masterfranchiser van Burger King Nederland, wil op termijn naar honderd à tweehonderd vestigingen. Dat zegt hij in gesprek met Snackkoerier.

Laurens Meyer: nieuwe baas Burger King wil 100 tot 200 locaties

Volgens horecamagnaat Laurens Meyer gaat het om een langetermijnplan. ‘Het liefst zou ik er heel snel honderd bij hebben. Maar ik ben natuurlijk wel realistisch. Veel hangt af van regelgeving en het krijgen van een vergunning. Als we er elke maand één kunnen bouwen doen we het denk ik heel goed. Locaties zijn er wel maar locaties met alle vergunningen is nog iets heel anders, noteert Snackkoerier uit de mond van de horecaman. 

Er zitten op dit moment ongeveer tachtig locaties in de pijplijn. ‘Die worden natuurlijk niet allemaal gerealiseerd en ook niet allemaal binnen nu en een paar maanden. Je gaat al gauw richting een planning van wat mogelijk is in de komende vier jaar.’ Ter vergelijking: McDonald’s heeft 260 vestigingen in Nederland.

Laurens Meyer Burger King

Qua locaties voor Burger King houdt de horecamagnaat alle opties open. ‘We gaan voor alle locaties. In een food court, als inline store, een drive tru langs de snelweg of een in een winkelcentrum in een grote stad, we zijn flexibel.’ Ook de grootte van de vestigingen is wat Laurens Meyer betreft flexibel. ‘Bij een stand alone vestiging denken we aan 350 tot 450 vierkante meter, maar bij een food court kan 150 vierkante meter al genoeg zijn. Daar hebben we veel mogelijkheden.’

Meyer wil nog niet zeggen welke locaties hij op het oog heeft voor nieuwe Burger King-vestigingen. ‘Ik heb geleerd dat ik daar voorzichtig mee moet zijn. Op het moment dat ik een locatie noem, liggen de bezwaren in de bus. Eerst de vergunning, dan noem ik de locatie.’

Meyer Beheer

Burger King Nederland (BKNL) is onderdeel van Meyer Beheer, dat al dertig jaar actief is in de Nederlandse horeca en vandaag de dag zo’n dertig verschillende horecazaken bezit en exploiteert. Meyer is vooral actief in de café-wereld, maar heeft ook het poké bowl-concept Kahuna in zijn stal. De meeste zaken van Meyer Beheer bevinden zich in Breda en omgeving.

Laurens Meyer staat met zijn Meyer Beheer op nummer 45 in de Misset Horeca Top 100 van 2017. Meyer Beheer bestaat al ruim 30 jaar en doet zowel in exploitatie als vastgoed van horeca in de zuidelijke helft van Nederland, met een zwaartepunt in Breda. Vorig jaar nam Meyer Beheer in één klap een handvol bedrijven over op een rij aan de Grote Markt in Groningen, met kroonjuweel De Drie Gezusters een regelrechte erfenis van Sjoerd Kooistra, waarmee de eerste horecazaken aan de groep werden toegevoegd ten noorden van de lijn Amsterdam-Amersfoort.

Reageer op dit artikel