nieuws

Zomercocktails op het terras: goed, snel en handig

Café 1964

Zomercocktails op het terras, te veel werk, te omslachtig, te veel handelingen? Op de Terras Bootcamp 2018 lieten koffiebrander Buscaglione en tonicmerk London Essence zien hoe het ook kan. Hoe je met een paar ingrediënten en handelingen snel een cocktail op tafel zet.

Zomercocktails op het terras: goed, snel en handig

Zomercocktails voor op je terras. Dat is eenvoudiger en sneller dan je in eerste instantie zou denken. Veel ondernemers schrikken er voor terug vanwege de vele handelingen, ingrediënten en lange doorlooptijd.

Lees ook: Terrastrends; wat eten en drinken uw gasten?

Snelle zomercocktails

Tijdens de Terras Bootcamp 2018 demonstreerden koffiebrander Buscaglione en tonicmerk London Essence, dat dit jaar nieuw op de Nederlandse markt is, hoe je met een paar ingrediënten en koffie snel en eenvoudig zomercocktails op het terras kunt klaarmaken.

1 Vermouth-tonic

De trend van vermoutZomercocktails Terras Bootcamp 2018h zet ook door in ons land. Deze drank leent zich ook voor een eenvoudige, snelle cocktail. Op de Terras Bootcamp werd 25 ml vermouth, in glas gevuld met ijs, afgetopt met 100 ml tonic (in dit geval bitter orange en elderflower) en een schijfje sinaasappel.

2 Koffie-tonic

Koffie leent zich ook goed voor een frisse zomercocktail, alcoholvrij, geheel volgens de (gezondheids)trends. Let wel: gebruik geen warme koffie, maar zorg dat deze altijd koud is. Dat levert het volgende recept op: 10 ml triplesec suikersiroop, 1 shot koude espresso, 100 ml tonic (in dit geval grapefruit/rozemarijn) en een schijfje grapefruit.

Lees ook: de drankentrends van 2018

3 Gin-tonic

De klassieker en ook deze kan in een handomdraai op het terras, zo leerden de deelnemers aan de Terras Bootcamp. Voor de gin werd in dit geval gekozen voor de Katz-gin (35 ml), met tonen van bergamot. Die werd gemixt met een bijna volledig flesje -classic- tonic en afgetopt met limoen en een staafje zoethout.

Lees ook: meer over gin-tonic

4 Espresso-Martini

Een lust voor het oog én de smaakpapillen. Terras Bootcamp 2018 Zomercocktailsn shot koude espresso mixen met 20 ml Tia Maria, 20 ml vodka en 10 ml toncaboonsiroop. In een martiniglas en garneren met 3 koffieboontjes.

Leestip: Het ideale horecaterras: van interieur tot personeel