nieuws

Coffeecompany organiseert 7e Dutch Aeropress Championship

Café 3101

Coffeecompany organiseert op 20 juni voor de zevende keer het Dutch Aeropress Championship. Aan de vooravond van World of Coffee -de grootste Europese vakbeurs in de koffiebranche- barst de strijd los in ‘Old School’, het voormalige ROC, aan de Gaasterlandstraat in Amsterdam.

Coffeecompany organiseert 7e Dutch Aeropress Championship
Jonathan Scheeper won in 2017 de Dutch Aeropress Championship. Foto: Sayyestothepress

Het Dutch Aeropress Championship trekt elk jaar meer koffieliefhebbers en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste wedstrijden in de koffiewereld. Meer dan 60 landen wereldwijd organiseerden vorig jaar eenzelfde wedstrijd.

Laagdrempelige wedstrijd

In tegenstelling tot andere koffiewedstrijden, zoals het prestigieuze World Barista Championship die worden gehouden op de World of Coffee beurs in de Rai, is het Dutch Aeropress Championship laagdrempelig van aard. Tijdens de wedstrijd strijden 36 kandidaten om de felbegeerde titel.

De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury beslist welke koffie de lekkerste is. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen, wint de titel Dutch Aeropress Champion 2018. Daarnaast wint de kampioen een trip naar Sydney, Australië. Daar mag hij deelnemen aan het World Aeropress Championship 2018 in november.

Vorig jaar wist Jonathan Scheeper van Single Estate Coffee Roasters de eerste prijs in de wacht te slepen.

De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship opent vrijdag 11 mei 12.00 uur op de website van Coffeecompany.

Alles over de Koffie Top 100

Alles over de Koffie Top 100

Aeropress

De Aeropress is Coffeecompany’s favoriete zetmethode voor filterkoffie. Simpel, snel, schoon en lekker. Perfect voor één mok koffie en daarom ideaal voor de koffiedrinker thuis. Het is niet veel meer dan een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door het filter wordt gedrukt.

Reageer op dit artikel