nieuws

Keuringsdienst gaat bier testen voor WK

Café 1780

In de aanloop naar het WK Voetbal in Rusland gaat de Russische keuringsdienst van waren, Roskasjestvo, uitgebreid de kwaliteit van bier testen. De keurders werpen zich volgens de Moscow Times op meer dan veertig merken bier uit binnen- en buitenland. Ze kijken naar de smaak, het alcoholpercentage, de ingrediënten en of het wel voldoende en lang genoeg schuimt.

Keuringsdienst gaat bier testen voor WK

Het kampioenschap wordt in elf steden gespeeld. Russische brouwerijen hebben er bij de gemeenten op aangedrongen de verkoop van alcoholische dranken niet te beperken of te verbieden tijdens het WK. De voetbalfans zouden dan mogelijk op zoek gaan naar schadelijke illegale sterke dranken.

Geen bierbeperking

De gemeente Moskou heeft bijvoorbeeld in bepaalde gebieden de verkoop van alcohol beperkt op de dag voor een wedstrijd wordt gespeeld en op de wedstrijddag. Maar de beperkingen gelden volgens Russische media niet voor bier in de stadions en de speciale zones waar buiten het stadion het WK wordt gevolgd.

Rellen

Tijdens het Europese kampioenschap voetbal in 2016 waren er rellen en gewelddaden gepleegd door dronken hooligans, met name tussen Engelsen en Russen.

Reageer op dit artikel