Mirjan Theuns van De Tijd in Oisterwijk ontvangt Klasbak Trofee

Mirjan Theuns van De Tijd in Oisterwijk ontvangt Klasbak Trofee

Mirjan Theuns ontving maandagavond in Kasteel Maurick in Vught de Klasbak Trofee 2018. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Mirjan Theuns, samen met compagnon John Cornellissen, eigenaar van Eetcafé De Tijd in Oisterwijk, heeft deze prijs gewonnen omdat zij met haar enorme enthousiasme en betrokkenheid een inspiratiebron is voor haar medewerkers. 'Zij is als ondernemer een voorbeeld voor medewerkers die een eigen horecaonderneming willen starten', aldus de initiatiefnemers.

Mirjan was onder valse voorwendselen naar Kasteel Maurick gehaald en was daarom enorm verrast en overdonderd toen ze hoorde dat ze de Klasbak Trofee 2018 gewonnen had. 'Ik ben zeer vereerd en verrast met de Klasbak Trofee, dit had ik niet durven dromen. Een mooie waardering voor mijn compagnon John en ons team door al deze sportieve horeca professionals en SVH. Wij gaan deze oorkonde een mooie plaats geven binnen ons bedrijf.'

'Mirjan is betrokken bij mensen, maar ook zeer kritisch. Zij stopt al meer dan 22 jaar ongelooflijk veel tijd in het vooruit helpen, het coachen en stimuleren van haar mensen en dat doet ze verdomd goed', aldus Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair.

Klasbak 2018

Het diner bij Kasteel Maurick te Vught vond plaats tijdens de Tour Culinair, die dit jaar voor de 37ste keer werd verreden. Tijdens deze editie heeft het peloton 240 kilometer door Noord-Brabant gefietst in 2 dagen. Het peloton maakt daarbij promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit een oorkonde en een cheque ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Ton Lenting voorzitter van Tour Culinair