nieuws

Tess Posthumus genomineerd voor ’s werelds beste nieuwe cocktailbar en beste bartender

Café 2892

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie ‘Best New International Cocktail Bar’.

Tess Posthumus genomineerd voor ’s werelds beste nieuwe cocktailbar en beste bartender

Vooraanstaande professionals uit de cocktailindustrie brachten hun stem uit en op basis daarvan is 15 juni de top 10 bekend gemaakt.

Tess Posthumus is de eerste Nederlandse genomineerde sinds de introductie van de award twaalf jaar geleden. Bij winst zou Posthumus tevens de eerste vrouwelijke winnaar zijn. De prijs wordt 22 juli uitgereikt tijdens het cocktail event Tales of the Cocktail in New Orleans.

Tales of the Cocktail: Spirited Awards

De Spirited Awards is in 2006 door Tales of the Cocktail opgericht om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te erkennen. Vierentwintig awards worden uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders. Dit jaar vindt de Spirited Awards ceremonie plaats op zaterdag 22 juli in het Sheraton Hotel als onderdeel van het 12e jaarlijkse Tales of the Cocktail event.

GENOMINEERDEN INTERNATIONAL BARTENDER OF THE YEAR

– Sullivan Doh, La Commune
– Marcis Dzelzainis, Sager and Wilde
– Roman Foltan, ATLAS Singapore
– Chris Hysted-Adams, Black Pearl
– Chris Moore, Coupette
– Tess Posthumus, Flying Dutchmen Cocktails
– Remy Savage, Artesian
– Joe Schofield, Tippling Club
– Kaitlyn Stewart, Royal Dinette
– Luke Whearty, Operation Dagger

BEST NEW INTERNATIONAL COCKTAIL BAR

– Botanist, Vancouver, Canada
– Coupette, London
– Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam
– Les Grands Verres, Paris
– MOOTEE, Johannesburg
– Scout, London
– The Mint Gun Club, London
– The Old Man, Hong Kong
– The Strangers Club, Panamá
– Two Schmucks, Barcelona
– Waeska Bar at the Mandrake, London

Over Tess Posthumus

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Tijdens haar studie werkte Tess al in diverse horeca-zaken en werd ze verliefd op  het mixen. Sinds 2009 werkte ze bij een van de beste bars ter wereld: Door 74 in Amsterdam. Haar talent is niet onbekroond gebleven, zo won Tess diverse nationale en internationale competities. Posthumus, die ook haar kennis in columns deelde met Misset Horeca, maakte van haar bijbaan haar carrière en reist tegenwoordig de wereld rond als freelance hospitality professional. In 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen bar in Amsterdam, genaamd Flying Dutchmen Cocktails. Hier probeert ze samen met haar team een echte cocktailcultuur in Nederland op te bouwen door te focussen op (neo-)klassieke cocktails en educatie voor gasten en de Nederlandse horeca gemeenschap. Naast Flying Dutchmen Cocktails is Tess een veel gevraagd hospitality consultant, (co-)owner van Perfect Serve Barshow Amsterdam, Difford’s Guide Netherlands, Amsterdam Cocktail Week en verantwoordelijk voor hotelbars The Tailor in NH Collection Hotel Krasnapolsky en Vane Skybar in NH Collection Eindhoven Centre.

Over Flying Dutchmen Cocktails

‘De Nederlandse cocktailcultuur staat nog in de kinderschoenen terwijl er internationaal wordt gesproken over een Renaissance van de cocktail’, aldus Posthumus. ‘In Nederland hebben wij de Gouden cocktailtijd rond 1900 overgeslagen. Toch gaan bartenders in Nederland met het internationale niveau mee, terwijl de kennis van verschillende bereidingstechnieken, stromingen en klassieke recepturen vaak nog ontbreekt.’ Zo betrapte Tess zichzelf erop dat ze tijdens wedstrijden steeds vaker de juryfeedback gaf ‘Je moet eerst leren lopen, voordat je kunt rennen. En om een echte cocktailcultuur in Nederland te creëren, moeten we eerst de klassiekers leren kennen.’ Bij Flying Dutchmen Cocktails, in december 2017 geopend door Tess Posthumus en Timo Janse, willen ze de Nederlandse bartenders en hun gasten leren lopen, rennen, en uiteindelijk zelfs leren vliegen. Dit doen ze door een stapje terug te doen. ‘Terug naar de basis. Terug naar de klassiekers.’ Flying Dutchmen leert de gasten en de barindustrie iets over het vak, over de verhalen achter de dranken, over bestaande recepturen, en over de verhalen achter de bartenders die deze klassieke cocktails creëerden. Dit gebeurt overdag in workshops en trainingen en ’s avonds in ongedwongen setting.

Tips van Tess Posthumus?

Tips van Tess Posthumus?

Flying Dutchmen Cocktails