Kasper van Kooten en Lex Wenneker op event Koffie Top 100

Kasper van Kooten en Lex Wenneker op event Koffie Top 100

Met nog 2,5 week te gaan tot het evenement van de Koffie Top 100 2018 krijgt het programma steeds meer vorm. De locatie is nieuw dit jaar: theater Kunstlinie Almere. De presentatie van de avond en het entertainment zijn in handen van Kasper van Kooten, die zijn liveband meeneemt en na afloop van de bekendmaking een uur speelt uit de nieuwe clubtour van Danspaleis van Kooten. Ook neemt Lex Wenneker ons mee in de wereld van de wedstrijdbarista.

Na een paar jaar de bekendmaking van de Koffie Top 100 te hebben gedaan in Studio21 in Hilversum, werd het tijd voor een nieuwe omgeving. Die is gevonden in Kunstlinie Almere Flevoland, een groot theater. Op maandag 24 september vanaf 19.00 is iedereen die zich heeft aangemeld voor het evenement daar van harte welkom. De bekendmaking duurt tot ongeveer 22.15, vanaf 22.30 speelt de band.

En dat is niet zomaar een band. Danspaleis Van Kooten, van voorman Kasper van Kooten, is een coverband die mikt op de jaren '70, '80 en '90. Binnenkort starten zij met een clubtour, en de gasten op het Koffie Top 100 evenement krijgen de primeur: dit is de allereerste keer dat ze een uur van die nieuwe clubtour voor publiek spelen.

Acteur/muzikant/cabaretier Kasper van Kooten is daarnaast de presentator van de avond, bijgestaan door Misset Horeca-redacteur Demian van der Reijden, samensteller van de Koffie Top 100.

Ook komt Lex Wenneker op het podium. De drievoudig Nederlands baristakampioen en nummer twee van het laatste World Barista Championship in Amsterdam vertelt over het leven van een wedstrijdbarista. Wat komt er kijken bij het deelnemen aan een Dutch Barista Championship of World Barista Championship? Hoeveel uren stond hij achter de machine? Hoe ontwikkel je een signature drink? Met een beetje geluk laat hij de zaal ook iets proeven om zijn verhaal te illustreren.

Elk horecabedrijf dat een plek in de Koffie Top 100 heeft bemachtigd is welkom op het event. Aanmelden kan via de website Koffietop100.nl.

Bekijk hier de foto's van de hoofdjury die in twee dagen de top van de ranglijst bezocht en de uiteindelijke winnaar bepaalde.