nieuws

Nieuw Rotterdams Café steunt Sophia Kinderziekenhuis

Café 171

Stichting Vrienden van het Sophia organiseert ieder jaar verschillende kerstacties voor de kinderen die in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis verblijven. Nieuw dit jaar is de restaurantactie, waarbij deelnemende Rotterdamse restaurants een warm hart toedragen aan zieke kinderen.

Nieuw Rotterdams Café steunt Sophia Kinderziekenhuis

Een van de deelnemers is het levendige Metropole Café NRC. Eigenaar Herman Hell: ‘We zijn trots dat we deel uitmaken van dit mooie kerstinitiatief. Met één euro per couvert kunnen onze gasten een steentje bijdragen aan de beste zorg voor zieke kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis.’

Stichting Vrienden van het Sophia

Stichting Vrienden van het Sophia is de fondsenwervende instelling van het Sophia Kinderziekenhuis. De stichting zet zich ieder jaar gedurende de decembermaand in met de kerstactie Lichtjes voor Sophia. Deze lichtjesactie bestaat zeventien jaar en kenmerkt zich door de grote verlichte kerstboom voor de deur van het kinderziekenhuis, een lampionnen optocht en de Lichtjesrun van de Rotterdam Running Crew. Nieuw dit jaar is de restaurantactie, waarbij alle deelnemende restaurants uit regio Rotterdam bijdragen aan de beste zorg voor zieke kinderen. Het horecapubliek kan de deelnemers herkennen aan de speciale stickers op de ramen. Horecaondernemers kunnen heel de maand december per couvert één euro in rekening brengen bij de gasten. De schenking is niet verplicht en elke gast wordt vrijgelaten in de keuze van het bedrag. Eind januari wordt het opgehaalde bedrag van alle restaurants feestelijk bekend gemaakt in het Sophia Kinderziekenhuis.

Nieuw Rotterdams Café

Het voormalige kantoor van de redactie van dagblad NRC is inmiddels een groot begrip in Rotterdam. Het Metropole Café op de Witte de Withstraat is zeven dagen per week geopend en transformeert ieder weekend van café restaurant in club. Afgelopen juni introduceerde NRC het vegan concept onder de noemer ‘Viva las Vegan’. Groepen met verschillende eetstijlen kunnen hier samen terecht. NRC behoort tot een van de negen horecagelegenheden uit de Hell’s Kitchen Horeca Group. Eigenaar Herman Hell is verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid 2018.

 

Reageer op dit artikel