nieuws

Bierbrouwer AB InBev krikt resultaten op

Café 458

Bierbrouwer AB InBev krikt resultaten op

Bierbrouwer AB Inbev heeft vorig jaar goede zaken gedaan op belangrijke biermarkten als Mexico, China, West-Europa, Colombia en Nigeria. De grootste brouwer ter wereld zag bovendien de opbrengsten van zijn wereldwijde merken Budweiser, Stella Artois en Corona flink toenemen, onder meer dankzij een sterke reclamecampagne rond het WK voetbal.

In door economische problemen getroffen landen als Brazilië en Argentinië ging het wel minder met AB InBev. Ook kampte de Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer met ongunstige wisselkoersen en hogere grondstofprijzen.

Lees ook:

Lees ook:

AB Inbev verkocht op autonome basis, dus zonder effect van overnames, iets meer bier dan in dezelfde periode vorig jaar. Per verkochte liter bier streek het concern meer geld op, waardoor de autonome omzet 4,8 procent steeg tot 54,6 miljard dollar.

Sterke groei voor 2019

De bedrijfswinst (ebit) dikte met bijna een tiende aan tot 17,8 miljard dollar. Voor 2019 voorziet de onderneming ‘sterke’ groei van de omzet en het bedrijfsresultaat.

Onder de streep hield AB Inbev vorig jaar met 4,4 miljard dollar overigens wel fors minder over dan de 8 miljard dollar nettowinst van 2017. Dat kwam mede door verliezen die verband houden met de afdekking van op aandelen gebaseerde betalingsprogramma’s.

Reageer op dit artikel