Derde vestiging Orloff in Utrecht eindelijk open

Derde vestiging Orloff in Utrecht eindelijk open
Foto: DUIC

Ruim een jaar later dan oorspronkelijk gepland zijn inmiddels eindelijk de eerste gasten ontvangen in de derde vestiging van de bescheiden Utrechtse eetcaféketen Orloff. Na de oer-Orloff aan het Wed en het zeer succesvolle Orloff aan de Kade is nu ook Villa Orloff geopend.

In december 2017 al kregen vader Bert en zoon Martijn Cools de sleutel van wat nu Villa Orloff is. Op dat moment mikten ze op maart 2018 voor de opening.

'Het was een samenloop van omstandigheden dat het wat langer duurde dan gepland, maar zo gaat dat soms', zegt Martijn Cools tegen De Utrechtse Internet Courant (DUIC). 'Het is mooi dat de zaak nu open is.'

Na de oervestiging café Orloff en het in 2013 geopende café-restaurant Orloff aan de Kade is Villa Orloff de derde locatie van de horecafamilie. De look and feel zijn gelijk aan de andere twee, waarbij vooral is gekeken naar het succes van Orloff aan de Kade, waar eten een belangrijke rol heeft.

'Er zijn inderdaad herkenningspunten te zien, voor een gedeelte is de formule ook hetzelfde. Maar Villa Orloff richt zich wel meer op de borrel. Op de kaart staan verschillende borrelplanken en een aantal gerechten zoals pizza.' Dat laatste is in Orloff aan de Kade, dat een steenoven in de zaak heeft staan, een succesnummer.

Villa Orloff, gelegen tegenover de stadsschouwburg en aan een parkstrook die met de oude stadssingel bijna de hele oude binnenstad omzoomt, heeft een ruim terras met zo'n honderd stoelen. Voorlopig gaat Villa Orloff zes dagen per week vanaf 10.00 uur open. 'In de toekomst gaan we ook op de maandagen open, maar we gebruiken die dag nog even om alles helemaal af te ronden.'