Heineken scheldt halve maand huur kwijt van huurders eigen panden

Heineken scheldt halve maand huur kwijt van huurders eigen panden

Heineken schort de huur tot en met mei op van 130 horecapanden die het zelf in bezit heeft. Ook scheldt de bierbrouwer de helft van de huur van de maand april kwijt van diezelfde panden. Met deze maatregelen hoopt de bierbrouwer lucht te geven aan die klanten bij wie het water aan de lippen staat.

Heineken kwam de horecaklanten al tegemoet in liquiditeit, het kosteloos cancelen van evenementen, bestellingen te annuleren en niet in rekening te brengen, tank- en fustbier op te halen, tapinstallaties af te sluiten en leidingen te spoelen.

's Lands grootste bierbrouwer zegt hiermee een signaal af te willen geven schouder te staan met al hun ondernemers. Om die woorden kracht bij te zetten heeft Heineken besloten om de huurverplichtingen, voor 130 horecazaken waarvan het zelf pandeigenaar is, tot en met mei op te schorten. Tevens zal de helft van de verplichte huursom voor de maand april kwijtgescholden worden.

Heineken: pro-actieve rol bij tussenhuur

Het betreft een eenmalige kwijtschelding voor klanten die in afwachting zijn van structurele overheidsmaatregelen om op korte termijn het hoofd boven water te houden. Met deze maatregelen hoopt de bierbrouwer lucht te geven aan die klanten bij wie het water aan de lippen staat.

Deze huurmaatregelen gelden voor iedere ondernemer waarvan de zaak is gevestigd in een pand dat eigendom is van Heineken. De bierbrouwer benadrukt dat daarmee dus niet gezegd is dat andere pandeigenaren, voor wie het vastgoed de primaire inkomstenbron is in tegenstelling tot Heineken, een vergelijkbaar aanbod kunnen doen.

'Veel pandeigenaren zitten in een totaal andere positie en is het vastgoed de enige inkomstenbron, aldus de brouwer. Heineken doet met circa 600 pandeigenaren zaken. 'Dit landschap is enorm versnipperd en er zijn veel verschillende partijen, van privaat tot institutioneel, actief. Daar waar we geen eigenaar zijn, maar ‘tussenhuurder’, pakt Heineken pro-actief een bemiddelende rol met tegelijkertijd de wetenschap dat we niet kunnen beslissen over andermans portemonnee.'