Helft aanvragen ruimer terras Utrechtse horeca gehonoreerd

Helft aanvragen ruimer terras Utrechtse horeca gehonoreerd

Ruim 120 horecaondernemers in Utrecht dienden bij de gemeente een aanvraag in om gebruik te maken van de regeling om tijdelijk hun terras te verruimen. De helft van die aanvragen is goedgekeurd.

Ongeveer 60 ondernemers in Utrecht mogen hun terras verruim volgens de tijdelijke regeling die de gemeente instelde. In die regeling, geldig tot 1 november, mogen horecabedrijven die voorheen ook een terras hadden tijdelijk meer ruimte gebruiken voor dat terras.

Het aantal stoelen mag niet méér zijn dan in de oude situatie en veiligheid van omwonenden, gasten en medewerkers moet worden gewaarborgd. De regels staan niet vast. Als in de praktijk blijkt dat sommigen onderdelen niet werken kan er worden bijgestuurd.

Volgens De Utrechtse Internet Courant (DUIC) vroegen zo'n 120 Utrechtse ondernemers verruiming van hun terrasoppervlak aan. Ongeveer de helft van die aanvragen is goedgekeurd. Bij een deel dat niet direct goedkeuring heeft gekregen moet nog gekeken worden hoe zij wel meer plek kunnen krijgen. De gemeente zegt in gesprek te gaan met deze ondernemers, schrijft DUIC.


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.