Helping Hand: craftbrouwerijen steunen horeca met bierverkoop

Helping  Hand: craftbrouwerijen steunen horeca met bierverkoop

Een aantal craftbrouwerijen heeft de handen ineen geslagen om de horeca te helpen. Zij stellen twee open recepten beschikbaar en die bieren worden verkocht onder de noemer Helping Hand. Bij aankoop van een 6 pack of een 12 pack, krijgt een horecaondernemer naar keuze een doos core range-bieren van de betreffende brouwer.

Helping Hand is een initiatief vanuit de craftbrouwerijen de Kleine Beer, Brouwerij Kees!, Rock City Brewing en Jopen. De Nederlandse craftbeer scene wil hiermee de horeca een hart onder de riem te steken.

Er zijn twee open recepten beschikbaar gesteld: een Imperial Stout en een Double IPA. Brouwerijen kunnen aanhaken door 1 of beide recepten te brouwen. De bieren worden uiteindelijk verkocht onder de naam Helping Hand.  Bij aankoop van een 6- of 12-pack kunnen de kopers aangeven welke horecagelegenheid ze willen steunen. Als de horeca weer open gaat, krijgt de horecaondernemer per verkocht 6- of 12 pack een gratis doos core range bieren van de brouwers. 'Door deze samenwerking blijven er craftbrouwerijen en horecagelegenheden over om na COVID te blijven genieten van een mooi glas bier', aldus de brouwers.