'Cashless' René Bogaart plaatst in al zijn zaken een cashmachine

'Cashless' René Bogaart plaatst in al zijn zaken een cashmachine

Rene Bogaart van Big Horeca weert contant geld in zijn horecazaken. Daarmee maakte hij drie jaar geleden de tongen los. Maar om nu ook gasten met contant geld tegemoet te komen, plaatst hij in al zijn zaken een cashmachine.

Bogaart zegt dat het cashless zijn goed werd geaccepteerd, maar dat hij toch nog dagelijks aangesproken werd door mensen die het graag anders wilden zien.

Machine

'Onlangs was ik in België en zag ik een soort van tovermachine …Hoewel je in dit bedrijf niet met contant geld kon betalen hadden zij wel een cashmachine. Een automaat waar je briefjes van €5, €10, €20, en €50, in kan werpen en waarmee een kaart met daarop hetzelfde bedrag als aan contanten werd ingevoerd, wordt opgeladen. De machine wordt dagelijks geleegd door een extern bedrijf en de wisselaar checkt uiteraard het geld op echtheid.

Kaart met tegoed

De kaart met tegoed blijft onbeperkt geldig en werkt net als muntjes bij een discotheek… je kunt het tegoed op de kaart niet terug inwisselen voor contant geld. 'Voordeel is wel dat een kaart bij alle locaties van Bighoreca gebruikt kan worden, behalve O’Learys. Deze locatie is namelijk in gezamenlijk eigendom. Het is misschien dus niet 100% perfect maar wij denken wel opnieuw een stap in de goede richting.'

Alle vestigingen

In O’Learys en Volle Maan staat er al een cashmachine. Maar de komende weken worden ook Clooney en alle Pavarotti vestigingen voorzien van zo’n automaat. 'Dit is een prima oplossing voor iedereen.'

Cashless

Bogaart breidde cashless sinds 2019 uit naar al zijn zaken. Hij startte met zijn locatie Pavarotti Zoetermeer. ‘Ik ben het zat: diefstal, vals geld en andere zeer heftige voorvallen die met contant geld te maken hebben...', zei hij daar toen over.