nieuws

Martinair: lunchen bij de startbaan

Catering

Vliegmaatschappij Martinair krijgt een nieuw hoofdkantoor. Het grenst direct aan de start- en ladingsbanen van Schiphol. Martinair-personeel dat gaat lunchen in het bedrijfsrestaurant kan de vliegtuigen bijna aanraken.

Martinair: lunchen bij de startbaan

Het bedrijfsrestaurant wordt gevestigd op de hoogste etage en krijgt een terras met een palmentuin. (foto) Van Mourik Vermeulen architecten ontwerpt het nieuwe hoofdkantoor van Martinair op Schiphol-Oost, meldt Architectenweb.nl. Het kantoor kent asymmetrie, uitsparingen en veel glas.

Het gebouw is zichtbaar vanaf de A9 en grenst direct aan de start- en ladingsbanen van Schiphol; ook ligt het in de aanvliegroute van de luchthaven, daarom is ook het dak meegenomen in het ontwerp. Zo is zelfs vanuit het vliegtuig het hoofdkantoor herkenbaar.

Het oude kantoorpand van Martinair dateert van 1968 en was gevestigd op Schiphol-Centrum. Met de verhuizing naar ‘Oost’ wordt plaatsgemaakt voor een mogelijke toekomstige uitbreiding van de terminal. In het nieuwe gebouw van 13.000 vierkante meter worden ongeveer vierhonderd mensen gehuisvest. Martinair hoopt het pand in 2009 te betrekken.

Reageer op dit artikel