nieuws

Bewoners Flevohuis woest om restaurantsluiting

Catering

Bewoners van het Flevohuis in Oost-Amsterdam zijn boos over de sluiting van hun geliefde restaurant. Woningbouwvereniging Ymere gaat het tehuis verbouwen en daardoor gaat het restaurant anderhalf jaar lang dicht.

Bewoners Flevohuis woest om restaurantsluiting

Voor de bejaarden is het niet alleen maar een restaurant, maar ook een plek om een beetje te kletsen en socializen met de buren. ‘Als het restaurant weggaat, betekent dat een toenemende vereenzaming’, zegt een van de bewoners tegen AT5.

Ymere laat aan de nieuwszender weten dat de verbouwing noodzakelijk is om de ruimte efficiënter te benutten. Wel gaat de vereniging in gesprek met de bewoners om naar een passende tijdelijke oplossing te zoeken.

Bekijk ook de video met interviews die AT5 maakte over de bewoners. ‘Wij willen hier eten’, scanderen de ouden van dagen.

Reageer op dit artikel