nieuws

LZK-scholen luiden alarmbel over schoollunch

Catering

De voedingszorg voor langdurig zieke kinderen staat onder druk’, meldt ‘langdurig zieke kinderen scholen’ (LZK-scholen). De organisatie wil dat kinderen op de LZK-scholen te eten blijven krijgen, dat doet hen nu en in de toekomst goed, meent de organisatie.

LZK-scholen luiden alarmbel over schoollunch

Kinderen die lang ziek zijn maar op school een goede lunch, doen nu en in de toekomst minder aanspraak op medische zorg. Ze leren ook nog eens beter. Toch geven gemeente en provincies minder financiële steun.

‘Steeds meer gemeentes en provincies laten hun verantwoordelijkheid voor deze vorm van preventie vallen. Directeuren van scholen voor langdurig zieke kinderen doen verwoede pogingen de financiering overeind te houden’, zo meldt LZK-scholen in een persbericht.

De scholen hebben een onderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat het bijzonder veel nut heeft om de kinderen op school goed te eten te geven, en geen eten van thuis mee te laten nemen.

Zo leidt het volgens LZK-scholen tot langere zorgkosten, betere levenskwaliteit voor zowel kind als ouders en tot betere arbeidsmarktperspectieven. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een kosten-baten onderzoek over voedingszorg op de scholen dat de organisatie liet uitvoeren.

Het InnovatieNetwerk van het ministerie van LNV werkt samen met andere partijen om de voedingszorg op de LZK-scholen te behouden.

Reageer op dit artikel