nieuws

Karige diepvriesmaaltijden’ in de gevangenis

Catering

De Inspectie voor de Sanctietoepassing van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft vastgesteld dat veel maaltijden in gevangenissen karig zijn. ‘Karige diepvriesmaaltijden. Niet om over naar huis te schrijven’, zo oordeelt de inspectie in het Algemeen Dagblad.

Karige diepvriesmaaltijden’ in de gevangenis

Bonjo de belangvereniging voor gevangenen krijgt per maand zeker tien klachten over de maaltijden, zo wordt gemeld. ‘Met name mensen die voor het eerst in een huis van bewaring terecht komen, zijn helemaal in shock over wat ze te eten krijgen’, zegt woordvoerder Nico Epskamp.

De meeste gevangenismaaltijden worden geleverd door Sodexo. In het inspectierapport meldt de cateraar dat de smaak bewust vlak is gehouden. ‘Zo past het bij de gemiddelde smaakopvatting. Gevangenen kunnen zelf kruiden kopen om eraan toe te voegen.’

De inspectie is ook van mening dat de maaltijden er smakelijker mogen uitzien. Daarnaast zouden sporters en flinke eters niet genoeg hebben aan het gevangenisvoedsel.

Reageer op dit artikel