nieuws

Partycateraars: niet lukraak offertes indienen

Catering

Het steeds maar weer indienen van offertes is niet effectief, maar eerder tijdrovend en frustrerend. Het is beter om daar paal en perk aan te stellen en alleen nog maar in te schrijven als er serieuze interesse is. Dit lieten diverse cateraars doorschemeren tijdens een themadag van het Genootschap voor Eventmanagers in 1931 Congrescentrum Brabanthallen.

Partycateraars: niet lukraak offertes indienen

Partycateraar Gertjan van der Loo liet weten niet meer in te gaan op ‘aanbiedingen’ die per email binnenkomen. Hij richtte tot de eventmanagers met de woorden: ‘Als u niet de moeite neemt om na te gaan wie wij zijn en hoe wij werken dan is er niets dat ons bindt. Het enige dat wij dan hebben zijn die vijf punten die u mij stuurt. Dat is te weinig om een vruchtbare samenwerking op te baseren.’

Een van de aanwezige eventmanagers opperde om minder cateraars aan te schrijven en voorstellen te laten doen. Zijn advies: ‘Ga in zee met één of twee cateraars waarmee je een klik hebt en vraag hen om ook daadwerkelijk mee te denken en met creatieve voorstellen te komen. Dat is beter dan de werkwijze dat velen nu hanteren. Die leidt alleen maar tot heel veel saaie nietszeggende offertes.’

Reageer op dit artikel