nieuws

Aandeel bio bij Provinciehuizen laat te wensen over

Catering

De helft van alle provinciehuizen is inmiddels overgestapt op biologische koffie voor de koffieautomaten. Vier provincies hebben zelfs koffie die zowel biologisch als fair trade is. Maar de in bedrijfsrestaurants aangeboden warme maaltijden, het broodbeleg en het fruit laat op het biologische vlak nog te wensen over.

Aandeel bio bij Provinciehuizen laat te wensen over

Zo blijkt uit een enquête van de Provinciale Milieufederaties waar Ekoland, het vakblad voor de biologische keten, vrijdag over bericht.

De catering in het provinciehuis in Noord-Brabant is evenals in 2006 het meest biologisch. Daar gaat de helft van de uitgaven aan inkoop van voedsel en drank naar biologische producten.

Het gaat hierbij om zuivel (13 procent), brood (4 procent) en aardappelen, groenten en fruit (2 procent). De biologische automatenkoffie is goed voor 35 procent. Overijssel volgt de koploper met een kwart van de inkoop. Gelderland sluit de top 3 met 24 procent af.

De grootste uitdaging ligt volgens de Provinciale Milieufederaties in het aanbieden van biologische alternatieven voor broodbeleg, fruit en warme maaltijden. ‘In 2015 moeten alle provincies 40 procent van hun uitgaven aan catering besteden aan biologische producten’, aldus Ekoland.

Reageer op dit artikel