Ad Severijnen wordt gezien als grote initiator bij het binnenbrengen van de horeca in het ziekenhuis. In zijn functie als Hoofd Voeding zorgde hij voor een cultuuromslag in het toenmalige St. Canisius in Nijmegen. ‘De ziekenhuiscultuur kende ik al vanuit mijn opleiding diëtiek. Ik was van mening dat daar, zeker op hotelmatig gebied, nog een hoop te verbeteren viel’, aldus Severijnen destijds in het vakblad Grootkeuken.
Severijnen is verder bekend als bedenker van het componenten-menukeuzesysteem bij het St. Canisius en zorgde er na de fusie met het Wilhemina Ziekenhuis in 1975 voor dat de voedingsdienst transformeerde naar een markt- en klantgerichte cateringservice.
Ad Severijnen ging in 2000 met de VUT. Hij bleef na die tijd betrokken bij de VHVG. Verder was hij voor de CDA actief in de gemeentepolitiek. Ad Severijnen werd in 1999 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Severijnen overleed 19 juli, zo meldt de website Grootkeuken.nl. Hij was al geruime tijd ziek. Severijnen is 24 juli in besloten kring begraven. Hij laat een vrouw, twee kinderen en vier kleinkinderen achter.