nieuws

Avenance schenkt 25 mille

Catering

Avenance Nederland heeft woensdag haar exclusieve samenwerking met Earth Water bekend gemaakt. Met de verkoop dit water worden projecten voor vluchtelingen in derde wereldlanden gesteund.

Avenance schenkt 25 mille

Avenance is hiermee de eerste cateraar die het product in Nederland gaat verkopen. ‘Een unieke samenwerking die voort is gekomen uit de ambitie van Avenance om de duurzaamste cateraar van Nederland te zijn’, aldus algemeen directeur Paul Wortelboer.

Earth Water is een Canadees initiatief dat in samenwerking met de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) een bijdrage biedt aan het wereldwijde tekort aan schoon drinkwater. In plaats van donaties of tijd in de vorm van vrijwilligerswerk te vragen, vraagt Earth Water onder het motto ‘You never drink alone’ slechts om haar water te drinken.

Van de nettowinst die Earth Water met de verkoop van haar halve literpakken water realiseert, draagt zij namelijk direct 100% af aan de UNHCR die het geld investeert in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Wortelboer: ‘Het idee dat wij simpelweg met de verkoop van pakken water vele vluchtelingen aan schoon drinkwater kunnen helpen, is natuurlijk fantastisch.’

Wortelboer overhandigde na de verkoop van het eerste pak Earth Water een cheque ter waarde van € 25.000,- aan Sophie de Jonckheere van de UNHCR (foto). Het bedrag dat Avenance samen met enkele producenten inzamelde met haar themaweek ‘Steun UNHCR’ wordt gebruikt om vluchtelingen in Darfur aan schoon drinkwater te helpen.

Reageer op dit artikel