nieuws

Awardwinnaar: ‘Afgestapt van Febo-cultuur

Catering

Mark van Uffelen, met Uffie’s in Duiven winnaar van de Misset Catering Award in de categorie Bedrijfsrestaurants minder dan 5 medewerkers, heeft zijn moedige besluit beloond zien worden. ‘We zijn afgestapt van de Febo-cultuur met onze culinaire creaties’.

Awardwinnaar: ‘Afgestapt van Febo-cultuur

Van Uffelen is dolgelukkig na de cateringzege, een hoogtepunt in zijn carrière. Op het podium was hij nog ‘speechless’, maar enkele minuten na het ontvangen van de award vertelt hij passievol over zijn baan en succes.

‘We hebben de boel omgegooid op het werk en hebben hard gewerkt, met dit als resultaat. We mogen op culinair gebied alle dingen doen en die vrijheid bevalt me wel. We zijn afgestapt van de Febo-cultuur en hebben de kroket en frikandel eruit gedaan’, aldus Van Uffelen.

De verwijdering van de kroket zorgde wel voor spannende momenten, erkent Van Uffelen. ‘Tuurlijk zijn mensen sceptisch waarmee je terugkomt. Ik ben een Borgondier en houd van mooie en grote porties. Dat wordt geaccepteerd door mijn gasten. En eens in de zoveel tijd houden we een retro-dag, een dag waarop de kroket weer even terugkomt’.

Bourgondisch en vers koken kan prima binnen een bepaald budget. ‘We houden de aanbiedingen van leveranciers goed in de gaten en kopen dan bijvoorbeeld een mooi stuk vlees of vis. Daar maken we fraaie gerechten van en verkopen het één op één waarbij we niet veel winst hoeven te maken’.

Buiten een hoogtepunt in de carrière kan Van Uffelen nog niet goed inschatten wat zo’n award-winst allemaal teweeg zal brengen. ‘We zullen er zeker aandacht aan gaan besteden in ons restaurant. Dit is echt fantastisch voor iedereen die hierbij betrokken is’.

De ontwikkeling van het concept is volgens Van Uffelen nog lang niet uitgewerkt. ATAG, waar hij voor werkt, heeft een samenwerkingsverband met topkok Toine Smulders. ‘Dat is mooi. Daar kan ik als home made kok nog veel van leren. Ik ben onlangs bij hem wezen eten in Villa Copera en ga in de toekomst dingen samen doen. Alles om ons cateringconcept verder te verbeteren’.

Reageer op dit artikel