nieuws

Bedrijfsrestaurant dicht na legionella

Catering

Het bedrijfsrestaurant op de Vliegbasis Woensdrecht is tot nader order gesloten. Oorzaak van de drastische beslissing is de vondst van legionella in de doucheruimtes voor het cateringpersoneel.

Bedrijfsrestaurant dicht na legionella

Het Ministerie van Defensie meldt dat dinsdag het bedrijfsrestaurant de deuren noodgedwongen heeft moeten sluiten. Kort daarvoor werd geconstateerd dat er een overschrijding was van het zogenaamde legionella-koloniegetal.

De vliegbasis verwacht dat het ongeveer twee weken nodig heeft om de besmettelijke bacterie uit het watersysteem te verwijderen. Momenteel wordt het water gedesinfecteerd, waarna er opnieuw metingen worden verricht.

Voor de gebruikers van het bedrijfsrestaurant is er geen reëel besmettingsgevaar geweest, zegt het ministerie. Het cateringpersoneel is geïnformeerd en voorgelicht over de te nemen gezondheidsmaatregelen.

Reageer op dit artikel