nieuws

Belangrijke kandidaat voor doorstart van La Vie

Catering

Na het faillissement van La Vie Catering zijn er diverse bedrijven die interesse hebben getoond om een doorstart te maken met het Nijmeegse partycateringbedrijf. Een van de belangrijkste kandidaten is een relatief onbekende en kleine cateraar uit Brabant.

Belangrijke kandidaat voor doorstart van La Vie

Nader onderzoek van Misset Catering leert dat het gaat om Arts & Dennissen uit Haps. Dit wordt bevestigd door de curator van La Vie, mr. Cees Klomp. ‘Er hebben zich meerdere bedrijven gemeld en daar ben ik mee in gesprek. Arts en Dennissen is inderdaad een van de belangrijkste kandidaten.’ Bij Arts & Dennissen wilde men niet reageren.

Een van de eerste acties van Klomp is het onderzoeken van de mogelijkheid tot een doorstart. De advocaat van Bierman Advocaten in Tiel acht een doorstart van La Vie, al dan niet via een overname, ‘zeker mogelijk’.

Saillant

Het Nijmeegse bedrijf van Gerard Kerkhoff werd vrijdag 15 oktober failliet verklaard. Huisbankier Rabobank zette het krediet stop. La Vie kampte met een omzetterugval van 40 procent. Zo’n 50 medewerkers zijn door het faillissement hun werk kwijt geraakt.

Een aantal staat op de nominatie om over te worden genomen door Hutten Catering uit Veghel. Die verzorgt sinds enkele dagen de Schouwburg en de Vereeniging in Nijmegen. De organisatie daarvan had het contract met Kerkhoff’s andere cateringbv (Keizer Karel Catering) opgezegd. Saillant detail: Hutten raakte in 2007 vrij plotseling het contract met Schouwburg en Vereeniging kwijt.

Steekpenningen

Naar verluidt omdat Hutten weigerde steekpenningen te betalen aan de voormalige directeur van de Schouwburg, Albert Krielen. Kerkhoff kreeg het contract wel. Zowel Kerkhoff als Krielen worden nu verdacht van omkoping en zijn daarvoor dinsdag aangehouden. Beiden zitten nog vast in afwachting van het oordeel van het Openbaar Ministerie.

Dat bemoeilijkt de situatie voor de curator. Klomp: ‘Ook het feit dat de bank zich tot pandhouder heeft verklaard maakt het minder makkelijk. Het is daarmee eigenaar van pand, goederen en inventaris. Dat leidt vaak tot ruzie met de fiscus.’

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel