nieuws

Cateraars in race voor megaproject

Catering

Het nieuw te bouwen rijkskantoor in Groningen wordt een megaproject. De Rijksgebouwendienst kiest begin volgend jaar een consortium dat de opdracht mag vervullen. Aan de diverse consortia zijn verschillende cateraars verbonden.

Cateraars in race voor megaproject

Er zijn nog drie gegadigden voor de bouw van het gezamenlijke kantoor van de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst in het Groningse stadsdeel Kempkensberg. Het consortium waaraan uiteindelijk de opdracht wordt gegund zal niet alleen het ontwerp en de bouw, maar ook de financiering en, voor een periode van 20 jaar, ook het onderhoud en de facilitaire dienstverlening, zoals catering, beveiliging en glasbewassing, voor zijn rekening nemen. De drie consortia zijn:

-Landstad Groningen met Sodexho

-BAM met Facilicom (cateraar Prorest)

-DUO² met ISS

De genoemde facilitair dienstverleners c.q. cateraars fungeren als onderaannemers van de consortia. Die zullen een openbare aanbesteding moeten doen volgens Europese richtlijnen. Naar verwachting wordt in maart 2008 bepaald welk consortium het megaproject aan haar portfolio mag toevoegen.

De Informatie Beheer Groep (IB-Groep) en de Belastingdienst gaan de nieuwe huisvesting, voor in totaal ongeveer 2.500 (!) medewerkers, gezamenlijk betrekken. De bouwstart is voorzien begin 2009, de oplevering in 2011.

Reageer op dit artikel