nieuws

Cateringpersoneel op ‘expeditie

Catering

De Expeditie Durf en Groei. Die organiseert de FNV Horecabond op 6 november voor cateringpersoneel en leidinggevenden. Op deze bijeenkomst wordt ingegaan op het omgaan met de nieuwe trend binnen de cateringwereld: het aanbieden van een totaal facility pakket.

Cateringpersoneel op ‘expeditie

Of zoals de FNV Horecabond het zelf zegt: ‘Er breken nieuwe tijden aan in de contractcatering. Opdrachtgevers willen steeds vaker een totaalpakket van verschillende diensten en services afnemen bij slechts één (catering)bedrijf. Dat vergt veel van het aanpassingsvermogen van het personeel binnen de cateringbedrijven. Het maakt het o.a. een commerciëlere, klantgerichtere aanpak noodzakelijk.’

De vakbond is deze ontwikkeling niet ontgaan. Daarom organiseert zij, met subsidie van het Fonds Bevordering Sociale verhoudingen (FBS) op 6 november 2006 Expeditie Durf en Groei. Op deze dag voor werknemers (en werkgevers/ leidinggevenden) worden handvatten geboden wordt om de ontwikkelingen in de contractcatering ‘gezamenlijk het hoofd te bieden’.

Zo worden er o.a. workshops aangeboden met betrekking tot het presenteren en het verkopen van de producten maar ook workshops waarin het zelfvertrouwen van de deelnemer aan de orde komt. Doel is dat de deelnemers aan het einde van de dag naar huis gaan met verfrissende inzichten en minder angst voor verandering. Werknemers worden uitgenodigd om op maandag 6 november samen met hun leidinggevende te komen naar het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Veneca ondersteunt dit initiatief. De deelname is gratis (er is plaats voor 150 personen) en opgeven kan via deze site.

Reageer op dit artikel