nieuws

Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid

Catering

De contractcatering is de eerste branche die controleer- en meetbaar duurzaam werkt. Branchevereniging Veneca heeft zichzelf tot kampioen duurzaamheid uitgeroepen. Dit naar aanleiding van een goedkeuring door de Raad van Accreditatie (RvA).

Contractcateraars roepen zich uit tot kampioen duurzaamheid

Het gaat om het accrediteren van de processen voor het werken met zelfbereide biologische en Ik Kies Bewust producten. ‘De acceptatie van de RvA betreft de modules B en C van het in 2009 geaccepteerde Certificatieschema Contractcatering van de Stichting Cercat. Dit is een schema dat is gebaseerd op ISO 9001 met een verbijzondering op de branche’, aldus Veneca.

Volgens de branchevereniging van contractcateraars gaat Module B over hoe de processen moeten zijn ingericht rond het werken met biologische producten. Module C doet hetzelfde maar dan rond producten met het Ik Kies Bewust-logo.

Veneca: ‘Beide modules zijn afgestemd met belangrijke stakeholders. Module B met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), module C met de Stichting Ik Kies Bewust. Verduurzaming zit nu nog steviger verankerd in het DNA van de contractcatering.’

‘Samen met opdrachtgevers, leveranciers en partijen als het Ministerie van LNV en de Stichting Ik Kies Bewust is de contractcatering nu koploper in werken met duurzame producten en processen.’

Reageer op dit artikel