nieuws

Eurest Services wint Europese facility award

Catering

Eurest Services en Shell hebben met hun business case ‘One Team’ de European FM Award 2009 gewonnen. In de categorie ‘partners across borders’ werden medegenomineerden Cisco met Johnson Controls en MSD met Sodexo verslagen.

Eurest Services wint Europese facility award

De prijs is uitgereikt tijdens de European Facility Management Conference op dinsdag 16 en woensdag 17 juni in Hotel Okura in Amsterdam. Eurest Services, het onderdeel van de Compass Group waarbij geïntegreerde facilitaire diensten worden aangeboden, en Shell ontvingen de award voor het samenwerkingsproject ‘One Team’.

Volgens Eurest biedt het project naast het promoten van teamwork en innovatie onder medewerkers, een maatgericht servicemodel, waardoor de verschillende diensten in alle landen gelijk aangestuurd worden. ‘Complexe businessprocessen worden gestandaardiseerd. Hiermee is centrale aansturing mogelijk.’

Best practice

‘Verder levert het model schaalvoordelen op en vergroot het direct het rendement van de verschillende activiteiten. Het project voldoet aan alle voorwaarden die de jury verlangt, omdat het een best practice is hoe de hedendaagse facilitaire dienstverlener om moet gaan met de verschillen in nationaliteit, cultuur, regelgeving en taal binnen Europese werkgebied’, meldt Eurest.

David Hogland, global account director (Eurest Services) en Sjeng Verjans, senior contractmanager (Shell) namen de prijs in ontvangst. ‘Voor Shell was het een sprong in het diepe. We hadden nooit iets uitbesteed. Deze prijs is absoluut het bewijs van een succesvolle keuze.’

Op de foto van links naar rechts: Vincent Peeters (Eurest Services), Irene Baltus (Compass Group) en David Hogland (Eurest Services).

Reageer op dit artikel