nieuws

Grote geldprijs voor tapascatering

Catering

20.000 euro. Dat won Derya Alakus uit Hengelo door met haar cateringconcept mee te doen aan een ondernemerswedstrijd. Het starterskrediet viel de Turkse te beurt door haar bijzondere tapas-catering.

Grote geldprijs voor tapascatering

‘Dat geld krijg ik niet op mijn bankrekening, hoor. Ik kan er niet van op vakantie gaan. Nee, je moet het als een stimulans zien voor mijn bedrijfsplan. Ik ben vrouw, allochtoon en startend ondernemer. In die hoedanigheid deed ik mee aan de wedstrijd van PPM Stimulans, een organisatie die startende ondernemers ondersteunt’, zegt Alakus in dagblad Twentsche Courant/Tubantia

Alakus woont haar hele leven al in Twente, maar is van Turkse komaf. Ze schreef zich in als deelnemer met haar bedrijfsplan voor een tapas-catering. De Hengelose viel met haar cateringbedrijf Typiz Tapaz in de prijzen en kreeg een starterskrediet. Ze wordt de komende tijd geholpen met het opzetten van de onderneming en bijvoorbeeld de aanschaf van een bedrijfsbusje. Vooralsnog heeft de intrek genomen bij een bevriende traiteur in Oldenzaal. Haar grote wens is een eigen vestiging in Hengelo.

Reageer op dit artikel