nieuws

La Place verkocht aan Sun European

Catering

Maxeda Retail Group B.V. maakt bekend dat er overeenstemming is bereikt over de voorgenomen verkoop van V&D en La Place aan Sun European Partners, LLP (‘Sun European’).

La Place verkocht aan Sun European

Maxeda Retail Group B.V. maakt bekend dat er overeenstemming is bereikt over de voorgenomen verkoop van V&D en La Place aan Sun European Partners, LLP (‘Sun European’).

Na het uitvoerig bestuderen van alle strategische opties is het management van zowel Maxeda als V&D/La Place ervan overtuigd dat Sun European de beste mogelijkheden biedt voor het voortzetten van de succesvolle groeistrategie van V&D en La Place, zo laat Maxeda weten in een persverklaring.

Al geruime tijd ging het gerucht dat La Place in andere handen zou komen. De afgelopen weken werden die geluiden steeds luider vanwege concrete biedingen.

Mark McKeon, ceo V&D/La Place over de verkoop: ‘Ik ben heel trots op V&D en La Place en al onze medewerkers. La Place zal haar sterke positie verder kunnen uitbreiden. Ik zie voor V&D en La Place een veelbelovende toekomst tegemoet, met Sun European als partner bij het realiseren van onze ambitieuze groeiplannen’.

Voor Sun European betreft het een zeer belangrijke acquisitie, zo laat topman Paul Daccus weten. ‘V&D en La Place vertegenwoordigen in combinatie met onze ervaring in de retail- en foodsector een belangrijke kans voor duurzame groei’

Sun European is de Europese adviseur van Sun Capital Partners, Inc., een Amerikaanse investeringsmaatschappij die zich richt op leveraged buy outs, investeringen door middel van eigen vermogen, vreemd vermogen en andere investeringen in marktleidende ondernemingen.

Sun Capital is eigenaar van onder andere Neckermann.de, Shopko, Goprdman’s en restaurnats als Garden Fresh en Boston Markets.

De transactie zal voor advies voorgelegd worden aan de ondernemingsraden en worden besproken met de vakbonden. Tevens is goedkeuring van de betreffende mededingingsautoriteiten benodigd. Naar verwachting wordt de transactie in november afgerond.

» Wie is de nieuwe eigenaar van La Place? Een portret.

Reageer op dit artikel