nieuws

Lobby Europese partycateraars in Brussel niet nodig

Catering

Lobbyen in Brussel geldt als een van de speerpunten van de European PartyCatering Association (Epcas). Opvallend is dan ook dat uit onderzoek van de Hoge Hotelschool Maastricht blijkt dat lobbyen niet direct noodzakelijk. De oprichting van de Epcas blijkt dat overigens wel.

Lobby Europese partycateraars in Brussel niet nodig

Het onderzoek werd dinsdag door Project Group 17 van de Hotelschool met verve gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de Epcas. Aanwezig waren twaalf exclusieve partycateraars uit even zoveel verschillende Europese landen.

Het onderzoek werd gedaan onder een groot aantal kleine, middelgrote en grote partycateraars in Europa. De Epcas wil vanaf begin af aan dat er vanwege wetgeving een sterke lobby in Brussel is. Daartoe werd zelfs Europarlmentarier Toine Manders gestrikt om plaats te nemen in de adviesraad.

Vuist

Toch blijkt een vuist maken in het Europese hoofdkwartier geen prioriteit te hebben. De respondenten gaven ‘Lobbying’ althans aan als een van de minst waardevolle functies van de Epcas. Bovenaan staat ‘Kennis delen’ gevolgd door ‘Netwerken’ en (het doorvoeren van een) ‘Kwaliteitslabel’.

Een meerderheid van de ondervraagde kleine cateraars ziet het nut en de noodzaak van de Epcas niet. Maar dat komt omdat zij zich vooral richten op Nederland of soms zelfs alleen de regio. Van de grote cateraars ziet tweederde de noodzaak van een Europees samenwerkingsverband wel in. Er is dan ook al meteen een nieuw congres in 2010 vastgelegd.

‘Europese partycateraars gaan nu slagen maken’

’25 grote partycateraars Europa bepalen strategie’

Reageer op dit artikel