nieuws

Maison van den Boer en Ajax steunen actie voor Haïti

Catering

Zaterdag is in de Amsterdam Arena een actie gehouden om geld in te zamelen voor Haïti. Partijen als Ajax, sponsor Aegon en Maison van den Boer werkten belangeloos mee. Ook minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking en burgemeester Job Cohen waren aanwezig.

Maison van den Boer en Ajax steunen actie voor Haïti

De bijeenkomst werd geïnitieerd door Stichting HaïtiContact. ‘Wij hopen iedereen, die op wat voor wijze dan ook betrokken bij de ramp, met deze bijeenkomst een platform te bieden. Dit om verdriet met elkaar te delen en elkaar steun te geven in deze tijd van onzekerheid en onwetendheid’, aldus Judy Bralds, voorzitter Stichting HaïtiContact.

‘Met deze bijeenkomst geven wij ook een noodkreet af naar de buitenwereld. Hulp is nu meer dan ooit nodig en daarom roepen wij iedereen op om geld in te zamelen voor Giro 555. Dit om de noodhulp/wederopbouw van het land verder in gang te zetten.’

Verdubbelen

In de afgelopen afgelopen dagen hebben Nederlanders al 3,3 miljoen euro voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti gestort. Dat maakte Farah Karimi, voorzitter van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) bekend. Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking heeft toegezegd de opbrengst te verdubbelen.

De Amsterdam ArenA en Maison van den Boer stelden voor de bijeenkomsteen van zaterdag een ruimte en een organisatie/projectteam ter beschikking. Ook werkten Ajax en sponsor Aegon belangeloos mee.

TV-uitzending

Donderdag 21 januari is er een nationale tv-uitzending van zowel de publieke omroepen als de commerciële zenders. Op prime time staan Nederland 1, RTL 4 en SBS6 in het teken van Nederland helpt Haïti. Ook is er die dag van 06.00 tot 21.00 uur Radio 555.

Meer nieuws Maison van den Boer:

Reageer op dit artikel