nieuws

Medewerkers Center Parcs behouden arbeidsvoorwaarden

Catering

De 1.800 medewerkers van CenterParcs die door een grote deal met Albron in dienst treden bij de cateraar, behouden hun arbeidsvoorwaarden. Dat zegt directeur Teun Verheij van Albron in reactie op het miljoenencontract met de bungalowgigant.

Medewerkers Center Parcs behouden arbeidsvoorwaarden

Albron is overeengekomen dat het de exploitatie van de horeca en foodwinkels van Center Parcs voor haar rekening neemt. Het gaat om een tienjarig contract waarbij de cateraar jaarlijks zo’n 100 miljoen euro aan omzet kan noteren.

In Het Financieele Dagblad stelt Verheij dat de overeenkomst geen gevolgen heeft voor de 1.800 werknemers van Center Parcs die straks, wanneer de adviesaanvraag goedgekeurd wordt door de ondernemingsraad, in dienst komen van Albron.

Door de megadeal en de overname van het personeel stijgt het totaalaantal medewerkers van Albron van 4.100 tot 5.900. ‘We krijgen er met dit contract ineens 40 procent van onze omzet bij’, aldus Verheij.

In de deal, waarbij Albron in Nederland 127 outlets van Center Parcs gaat exploiteren, is teven vastgesteld dat Albron de komende jaren 25 miljoen euro investeert in vernieuwing van outlets en de ontwikkeling van nieuwe formules. Het contract heeft een looptijd van tien jaar.

Reageer op dit artikel