nieuws

Meest gastvrije zorg bij Haags WoonZorgPark

Catering

WoonZorgPark Loosduinen in Den Haag is nummer 1 geworden in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2008. Dat is donderdagmiddag bekend gemaakt in Ede. Er werden nog meer ‘Michelinsterren’ voor de zorg uitgedeeld.

Meest gastvrije zorg bij Haags WoonZorgPark

‘Het is hier enorm gastvrij, het is een dorp in een stad.’ Een treffende opmerking van bewoonster mevrouw Corver (op de foto rechts) nadat zij samen met manager Ada van de Vendel de Gastvrijheidszorg Award in ontvangst had genomen. WoonZorgPark Loosduinen (onderdeel van Stichting Saffier Haaglanden) had de vakwedstrijd onder meer gewonnen omdat er volgens de jury ‘geen instellingsregime heerst’, ‘het personeel servicegericht is’ en ‘gastvrijheid daar in de genen zit’.

Er deden dit jaar 112 zorginstellingen mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. Een beoordelingssysteem waarbij inspecteurs de kwaliteit beoordelen van het eten en drinken, de ambiance en de service in de deelnemende zieken-, verpleeg- en verzorgingshuizen.

In congrescentrum Cinemec was er donderdagchtend eerst een prima congres over, uiteraard gastvrijheid en het belang van eten en drinken in de zorg. ’s Middags steeg de spanning tot een hoogtepunt bij het bekendmaken van de definitieve ranglijst. Dit is de Top10:

1. Stichting Saffier locatie Park Loosduinen in Den Haag

2. Vivium Zorggroep, locatie De Bolder in Huizen

3. SVRZ, locatie Ter Schorre in Terneuzen

Stichting Wijndaelercentrum in Den Haag

5. Zorggroep Elde locatie Molenweide in Boxtel

6. Zorggroep Noord Limburg locatie D’n Horstgraaf in Venlo

7. Rivas Zorggroep locatie Het Gasthuis in Gorinchem

Huize Mater Misericordiae in Tilburg

9. Sensire, locatie Sydehem in Zeddam

10. Woonzorgcentrum Maria Dommer in Maarssen

De gids verschijnt jaarlijks en is een naslagwerk voor cliënten en zorginstellingen en te verkrijgen via www.gastvrijheidszorg.nl.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een initiatief van LOC/LPR, de belangenorganisatie van cliëntenraden in zorginstellingen, waarbij ruim 2200 cliëntenraden zijn aangesloten, het Koksgilde Nederland, een vereniging van ruim 1700 koks, B+B Vakmedianet, uitgever van o.a. de bladen Gastvrije Zorg, Ziekenhuis & Instelling en de sterrengids.

Reageer op dit artikel