nieuws

SAB serveert 25.000 ‘toekomstlunches

Catering

Op de Dag van de duurzaamheid, donderdag 11 november, serveert SAB Catering aan 25.000 bezoekers van haar ruim 280 bedrijfsrestaurants een ‘Lunch van de Toekomst’. Ook introduceert de cateraar haar nieuwe magazine SAB Duurzaam.

SAB serveert 25.000 ‘toekomstlunches

Duurzaamheid wordt gezien als een belangrijke poot van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de nieuwe editie van Misset Catering geeft directeur Hans van Heel aan dat ‘zijn’ SAB Catering al ‘mvo-proof is sinds de oprichting in 1954’.

SAB werd in dat jaar namelijk opgericht en staat voor Stichting Alcoholvrije Bedrijven. De maatschappelijke doelstelling was en is (al is het minder dan bij de oprichting) om alcoholmisbruik te voorkomen.

Mvo zit SAB dan ook in het bloed, aldus Van Heel. Een logisch vervolg is de deelname aan de Dag van de Duurzaamheid. De lunch van de toekomst die donderdag geserveerd wordt aan 25.000 lunchgasten is samengesteld uit duurzame en biologische producten.

Er wordt onder meer geserveerd: biologische tomatensoep, een warm vegetarisch lunchgerecht (toast met mozzarella, tomaat en pesto) en een sandwich ‘nieuwe paling’. De ‘nieuwe paling’ is een alternatief voor de ernstig bedreigde paling, dat met 95 procent is afgenomen. De nieuwe paling is bij SAB op de 11e van de 11e namelijk een makreelsalade.

Met het vegetarische lunchgerecht draagt SAB volgens eigen zeggen bij aan de vermindering van uitstoot van broeikasgassen dat voor een groot deel wordt veroorzaakt door de productie van vlees.

In alle bedrijfsrestaurants van SAB zijn ook posters opgehangen om aandacht te vragen voor duurzame catering. Het nieuwe magazine SAB Duurzaam onderstreept nog eens de duurzame aspiraties van de cateraar uit Zwanenburg.

Meer SAB:

Reageer op dit artikel