nieuws

Sodexho USA omarmt ICT

Catering

Sodexho USA omarmt ICT-oplossingen voor verbetering van voedselveiligheid en veiligheid in bedrijfsrestaurants. Het succes in Amerika is mede te danken aan de inzet van QA audit software, ontwikkeld door Steton. Ook Sodexho Nederland hanteert dit systeem.

Sodexho USA omarmt ICT

‘De, met pen en papier, verzamelde informatie tijdens audits en locatie bezoeken, waren lastig om te zetten in management rapportages. Wij waren op zoek naar software en een infrastructuurmechanisme om snel en simpel audit-informatie te interpreteren, voedselveiligheidsrisico’s en locatiegebreken te identificeren en direct corrigerende maatregelen te registeren en implementeren’, zegt Dunn, manager Product Quality Assurance.

‘Wij wilden consistentie in ons complete kwaliteit- en veiligheidssysteem bereiken, wat ons nooit zou lukken met papieren handboeken, vragenlijsten en actieplannen’, aldus Dunn. Sodexho zocht schaalbare en flexibele audit- en rapportagesoftware, met state-of-the-art technologie en is bij Steton terecht gekomen.

‘Door de software op handheld computers, o.a. PDA’s en laptops, te installeren waren wij in staat onze auditoren efficiëntie enorm te verhogen en daarmee meer kwaliteitscontroles per jaar af te ronden’, geeft Dunn aan. ‘Maar nog belangrijker was dat we steeds minder afwijkingen aantroffen en onze locatiescores omhoog gingen. Hiermee verlaagden we risico’s voor onze medewerkers, onze klanten en onze bedrijfsresultaten. De rapportgenerator geeft Sodexho direct inzicht, kennis en besluitvormingsondersteuning, wat in het verleden onmogelijk was met ons handmatige systeem.’

Cateraar en facilitair dienstverlener Sodexho Inc. (Maryland, USA) is actief in de USA, Canada en Mexico en heeft een jaaromzet van $6.3 miljard en 120.000 medewerkers. Het bedrijf levert in Noord-Amerika haar diensten aan meer dan 6000 organisaties, waaronder zorginstellingen, bejaardenhuizen, militaire kazernes, scholen en campussen van universiteiten.