nieuws

Studenten InHolland Delft winnen Hbo-prijsvraag Voedingscentrum

Catering

Vier studenten van de hogeschool InHolland Delft hebben met hun idee voor een nieuw, vezelrijk ciabattabroodje de Hbo-prijsvraag van het Voedingscentrum gewonnen. De ‘CiboCiabatta’ is een broodje van volkorenmeel met toegevoegde vezels, amandelen en goji-bessen en bevat 25% minder zout dan de traditionele ciabatta’s. Volgens de jury heeft dit broodje commercieel een reële kans van slagen. Het Voedingscentrum wil met de Hbo-prijsvraag bevorderen dat toekomstige food marketeers en productontwikkelaars nadenken over gezonde voedingsmiddelen.

Studenten InHolland Delft winnen Hbo-prijsvraag Voedingscentrum

De jury van de Hbo-prijsvraag van het Voedingscentrum waardeert de voedingskundige waarde van de ‘CiboCiabatta’: het voorgebakken broodje is vezelrijk en bevat minder zout dan vergelijkbare broodjes. De toevoeging van amandelen en de goji-bessen maakt het een origineel broodje. De studenten hebben het luxe broodje niet alleen bij consumenten, maar ook bij een vijftal experts in de voedingsbranche getest.

De tweede en derde prijs zijn respectievelijk toegekend aan twee gezondere snacks voor gebruik in de schoolkantine ontwikkeld door studenten HAS Den Bosch en de ontwikkeling van volkoren vislasagne door leerlingen van InHolland Delft.

De winnende studenten van InHolland Delft ontvingen € 500 uit handen van Ria Westendorp, hoofd Voeding en Voedselveiligheid van het ministerie van VWS en jurylid van de Hbo-prijsvraag. De jury bestond verder uit afgevaardigden uit de levensmiddelenindustrie, de retail en het Voedingscentrum. De prijs is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Vier van de zes Hbo-opleidingen Voedingsmiddelentechnologie en Food & Business deden mee, met in totaal 9 inzendingen.