nieuws

Toezicht VWA op contractcateraars vermindert

Catering

Contractcateraars zijn door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) ingedeeld in de categorie ‘groen’. Ofwel ‘bedrijven waar de VWA veel vertrouwen in heeft’. Mede door dit vertrouwen is de controle door de VWA bij contractcateraars minder streng geworden.

Toezicht VWA op contractcateraars vermindert

‘Het is onze bedoeling dat het toezicht bij de contractcateraars zich in hoofdzaak beperkt tot een controle in de vorm van een audit op het hoofdkantoor van de cateringorganisatie’, zegt Ghislaine Mittendorff van de VWA in Veneca Info, het informatieblad van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca).

‘In eerste instantie is een pilot gehouden bij een lid van de Veneca en naar aanleiding daarvan is de inhoud van de methode verder verfijnd’, legt Mittendorf uit. De VWA gaat binnenkort aan de slag bij tien contractcateraars. ‘Dat zijn niet alle leden van de Veneca, de inflight en een paar kleinere bedrijven doen, nog, niet mee.’

De VWA heeft op haar site een apart webdossier voor contractcateraars. ‘In het najaar zullen daar de inspectieresultaten aan toegevoegd gaan worden’, aldus Mittendorff. Die in het interview ook nog aangeeft dat er ook minder controles (mogelijk) zijn van de VWA door het terugbrengen van capaciteit.

Reageer op dit artikel