nieuws

Uniek PPS-contract Facilicom

Catering

Facilicom Services Group uit Schiedam gaat de nieuwe totaalhuisvesting van de Belastingdienst in Doetinchem verzorgen. De facilitair dienstverlener is verantwoordelijk voor het financieren, ontwerpen, bouwen en inrichten van het gebouw en voor de dienstverlening aan de circa 460 medewerkers van de Belastingdienst.

Uniek PPS-contract Facilicom

Bovendien wordt het pand gedurende de looptijd van het contract (15 jaar) onderhouden. Volgens Facilicom is het uniek voor de Nederlandse geschiedenis dat een dergelijke publiek-private aanbesteding is gegund aan één private partij die alle onderdelen in zich heeft. Cateringdochter Prorest zal zorgen voor de inwendige mens.

De ‘Eerste single party-PPS’, aldus Facilicom. ,,Dat heeft grote voordelen voor de opdrachtgever, omdat de besturing van een dergelijk omvangrijk en uiterst complex proces eenvoudiger is naarmate het aantal participanten kleiner is’’, aldus directeur Hans Gennissen. De bouw start eind dit jaar. Medio 2010 betrekt de Belastingdienst daadwerkelijk het pand met ca. 7.500 m2 kantooroppervlak.

Reageer op dit artikel