nieuws

Veneca reikt nu Talent Award uit

Catering

Geen Veneca Award, maar de Talent Award. De branchevereniging van contractcateraars is afgestapt van het uitreiken van een prijs aan een politicus of een vooraanstaande Nederlander. Tijdens het Veneca Jaardiner ging de award naar een jonge onderneemster in de foodbranche.

Veneca reikt nu Talent Award uit

Vorig jaar werd dé prijs van Veneca nog uitgereikt aan Sjuul Paradijs van de Telegraaf. Dat leverde de branchevereniging enige kritiek op, ook van Misset Catering. In de jaren ervoor ontvingen tal van politici de Veneca Award. Dat is sinds 2010 verleden tijd.

Linda de Regt (32) van Farm Pack ontving de Talent Award 2010 woensdagavond in Rotterdam uit handen van Veneca-voorzitter Hans Rijnierse. Aan de nieuwe prijs is een geldbedrag van 10.000 euro gekoppeld. Rijnierse lichtte toe waarom De Regt won: ‘Zij is een jonge en vernieuwende ondernemer in de conveniencefood. De afgelopen jaren bouwde zij uit een boerenbedrijf een onderneming op die in eigen beheer duurzaam produceert en een betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig Nederlands product wereldwijd afzet.’

‘Ook deelt zij met ons de gezamenlijke droom dat generaties kinderen weer leren wat lekker en gezond eten is dankzij contractcatering in het onderwijs.’ Volgens Veneca is de toekomst van de Nederlandse groene sector (met een jaaromzet van 40 miljard euro) aan jonge ondernemers.

Verplichting

De Regt onderstreept het belang dat zowel Veneca als Farm Pack hechten aan een duurzame en gezonde toekomst: ‘De recente geboorte van mijn dochter heeft mij nog meer doen realiseren hoe belangrijk het is dat wij, en daarmee bedoel ik onze generatie en wij als ondernemers, er voor zorgen dat onze kinderen weer leren om gezond en vooral lekker te eten. Dit brengt een belangrijke verplichting met zich mee; duurzaam en verantwoord produceren.’

‘Innovatie, verduurzaming, investeringen in kennis, productie en werkgelegenheid liggen in handen van de nieuwe generatie. De Nederlandse contractcateraars, verenigd in Veneca, onderschrijven deze toekomstvisie met het toekennen van de Talent Award’, aldus de branchevereniging aan Misset Catering.

Meer Veneca: