nieuws

Verse broodjes Prorest ‘bewuste keuze

Catering

Er werden al voorverpakte producten met het Ik Kies Bewust-logo verkocht in de bedrijfsrestaurants van Prorest. Nu zijn ook de vers bereide broodjes van de contractcateraar IKB-gecertificeerd. Er werd gedurende een half jaar een speciale systematiek voor opgezet door Prorest.

Verse broodjes Prorest ‘bewuste keuze

Zo’n systematiek is ook vereist als een cateraar verse producten aan wil bieden. De speciale werkmethodiek van Prorest is onlangs gecertificeerd, waardoor er nu IKB goedgekeurde verse broodjes haar bedrijfsrestaurants liggen. Dat meldt Prorest in haar eigen magazine Smakelijk!

Kwaliteitsmanager Hans Elemans zette de systematiek met stagiair Bennie Dingemanse in een half jaar op poten. Ook werden er (succesvol) tests uitgevoerd. ‘Prorest heeft nu een computerprogramma dat bij elke bereiding precies aangeeft hoeveel of hoe weinig caolrieën, vezels, zout, verzadigd vet en transvet het broodje bevat’, is te lezen.

Aanpassen

De handigheid in de software betreft het makkelijk en snel aanpassen. Als een broodje net boven de norm zit kan met een paar muisklikken worden gevarieerd in de ingrediënten om bijvoorbeeld het gehalte zout of vet te verlagen. Prorest zet vol in op de promotie van deze broodjes en waarom het een ‘bewuste keuze’ is.

Stagiair Dingemanse is inmiddels voor één dag in dienst bij Prorest. Zijn opdracht is om de cateraar ook in de andere categorie IKB-gecertificeerd te krijgen.

Reageer op dit artikel