nieuws

Vierdaagse afgelast, strop catering

Catering

De Vierdaagse in Nijmegen is afgelast. Er zijn vanwege de hitte twee doden gevallen, meer dan 50 mensen in het ziekenhuis opgenomen en honderden onwel geworden. De organisatie heeft gisteravond de beslissing genomen om de doorgang van het grootste wandelevenement van de wereld na dag 1 te cancelen. Voor de catering betekent dit een forse financiële strop.

Vierdaagse afgelast, strop catering

Hoe groot de tegenvaller voor de cateraars zal zijn is nog onbekend. Albron verzorgt op het start- en finishterrein vanaf half drie ’s morgens tot ’s avonds zes uur de food & beverage. Gistermiddag lagen daar diverse wandelaars uitgeput op de grond, raakten mensen onwel en reden hulpdiensten af en aan.

En waar ’s ochtends op hetzelfde terrrein (de Wedren) duizenden mensen aan de start verschijnen waren er vanmorgen maar een paar honderd. Albron is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Dat geldt ook voor Martinair Partyservice dat de duizenden militairen op het speciaal daarvoor ingerichte kamp Heumensoord voorziet van eten en drinken.

De aan de (90e) Vierdaagse gekoppelde Zomerfeesten in Nijmegen gaan overigens wel door. Op ieder podium in de stad zal om 20.00 uur een minuut stilte in acht worden genomen. Dat zal dus ook gebeuren op de Ocean Diva, het partyschip dat cateraar Gerard Kerkhoff (La Vie) heeft laten afmeren aan de Waalkade.

In 2003 was er ook extreme hitte tijdens de Vierdaagse en toen besloot de organisatie de te lopen routes in te korten. In 1972 vielen er vanwege de warmte twee doden, maar toen ging het wandelevenement wél door.