nieuws

Vijf nominaties voor prijs Gezonde Schoolkantine

Catering

Vijf middelbare scholen zijn genomineerd voor de Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine 2008-2009 van het Voedingscentrum. De prijs is voor de scholen die de meeste vooruitgang hebben geboekt bij het gezonder maken van het aanbod in de kantine. Op dinsdag 27 januari is de prijsuitreiking.

Vijf nominaties voor prijs Gezonde Schoolkantine

Jurylid en Tweede Kamerlid Mirjam Sterk reikt de prijzen (10.000, 4.000 en 1.000 euro) uit tijdens de NOT-beurs in Utrecht. Tv-personality Angela Groothuizen treedt op als gastvrouw en ondervraagt de genomineerden. Dit zijn de vijf genomineerde scholen die daarmee op de beste manier aan een gezonde schoolkantine hebben gewerkt, in willekeurige volgorde:

* Fioretti College, locatie MVO Lucia, te Lisse

* DaCapo College, locatie Rijksweg Zuid, te Sittard

* Da Vinci College, locatie Bovendonk, te Roosendaal

* Gomarus College, te Assen

* Unie Noord Noordrand College bovenbouw, te Rotterdam

Ouders

Zij hebben een werkplan Gezonde Schoolkantine opgesteld, veelal in samenwerking met de GGD. Het Voedingscentrum is blij met de enthousiaste aanpak van deze scholen en hoopt dat andere scholen hier een voorbeeld aan nemen. De Stimuleringsprijs wordt gefinancierd door de ministeries van VWS, LNV, OCW en VROM.

Het Voedingscentrum richt zich ook op ouders. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de ouders niet weet wat er in de schoolkantine van hun zoon of dochter te koop is. Ouders met een kind in groep 7 of 8 van de basisschool kunnen tijdens een van de komende open dagen ook een kijkje nemen in de schoolkantine en dit mee laten wegen bij de schoolkeuze.

Reageer op dit artikel