nieuws

Zorgcatering onderdeel certificering contractcatering

Catering

Voor het eerst is ook de institutionele sector opgenomen in het Certificatieschema Contractcatering (Cercat). Daarvan zijn de kwaliteitseisen nog verder opgeschroefd. Branchevereniging Veneca: ‘De komende vier jaar zijn onze klanten verzekerd van een nog hogere kwaliteitsstandaard dan voorheen’.

Zorgcatering onderdeel certificering contractcatering

Met de acceptatie van het Certificatieschema Contractcatering door de Raad voor Accreditatie maakt de branche weer een stap vooruit op het gebied van kwaliteitswaarborging, aldus Veneca in een persbericht. Voor het eerst is ook de institutionele sector opgenomen in het schema.

Het Certificatieschema Contractcatering is opgesteld om de ISO 9001-norm te kunnen hanteren in de contractcateringbranche. Met het certificatieschema vertaalt de branche de algemene ISO 9001-norm voor een constante kwaliteit van bedrijfsprocessen naar de specifieke contractcatering situatie.

‘Contractcateringbril’

Het nieuwe schema bestaat uit een kern- en een interpretatiedocument. Het resultaat is een inzichtelijk en transparant document waarin scherpere eisen aan controles worden gesteld en aan zwaardere internationale normen wordt voldaan. Certificerende instellingen als SGS, TNO, BVQI en KEMA zijn met het schema in staat de branche door een “contractcateringbril” te bekijken.

Klanten van gecertificeerde contractcateringbedrijven kunnen dankzij het nieuwe schema blijven rekenen op een hoge en constante kwaliteit van dienstverlening. Gecertificeerde cateringbedrijven worden regelmatig gecontroleerd door de daarvoor gecertificeerde bedrijven. En die worden op hun beurt gecontroleerd door de Stichting Cercat en de Raad voor Accreditatie.

Meer nieuws over zorg- en contractcatering:

Reageer op dit artikel